Samen herdenken en lotgenotencontact 

Van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Oktober 2021 | Bekijk in uw browser
 

Agenda 

 
 
 

Individueel contact na verlies 
Haarlem 

Wanneer je je partner verliest aan de dood verandert je leven. Je moet leren omgaan met een nieuwe situatie waar het gemis overal voelbaar is. Soms is het fijn om dan met iemand buiten je eigen kring te praten over wat je ervaart en doormaakt in het rouwproces. 

Een vrijwilliger van Stichting Nabestaandenzorg kan steun bieden bij het verdergaan na het overlijden. Samen worden afspraken gemaakt over de wijze van het contact. Denk hierbij aan telefonisch contact, bezoek bij u thuis of wanneer u dat prettiger vind kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te wandelen.  U geeft aan wat bij u past. 

Heeft u vragen over het individuele contact dan kunt u contact opnemen met Bertine Hagmeijer via 06 25544329 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Klik hier voor meer informatie over het individuele contact
 

Allerzielen bijeenkomst - Ik noem je naam
Verhalenhuis Haarlem

De Allerzielen bijeenkomst wordt ook dit jaar een gedenkwaardig moment. Kamerkoor Les Moucherons onder leiding van Antje de Wit zingt prachtige stukken van o.a. Mendelssohn maar ook een Kaddish, Salve Regina een Earth Song. Er worden gedichten gelezen die passen bij deze liederen van onder meer Sabine Nijland, Toon Hermans en Dietrich Bonhoeffer.

U kunt ook een kaarsje branden en daarbij in stilte de naam noemen die u gedenkt. Dit jaar is er ook voorafgaand een workshop mozaïek gedenkplateau maken.

Datum: zondag 31 oktober 
Aanvang workshop: 13:00 uur
Aanvang bijeenkomst: 16:00 uur
kosten: workshop € 2,50/ bijeenkomst € 7,50
Adres: Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7, Haarlem
Klik hier voor meer informatie over de workshop en de bijeenkomst
 

In gedachte bij ons
Voor wie steekt u een kaarsje aan?

Samen herdenken en stilstaan bij het gemis van een geliefde kan veel troost bieden. Helaas is het op het moment niet van zelfsprekend om in elkaars nabijheid onze overleden dierbaren te herdenken. Laten we daarom samen een kaars aansteken voor degenen die nog elke dag gemist worden en waar we in liefde aan terugdenken. Een kaarsje als blijk van liefde en gemis, van trots en van tranen. 
 
U kunt hier een kaarsje aansteken
 

Rouwen in de tijd
lezing van Marinus van den Berg

Op zondagmiddag 28 november 2021 om 15.00 uur organiseert Stichting Nabestaandenzorg in samenwerking met Getijden Uitvaartzorg een lezing in Verhalenhuis Haarlem. Hiervoor hebben we niemand minder dan de prachtige spreker Marinus van den Berg uitgenodigd.

Marinus heeft al heel veel mensen begeleid tijdens diverse zorg- en rouwprocessen en kan liefdevol en toegankelijk vertellen over thema's als afscheid, rouw, verlies en zorg. Wat ervaren mensen eigenlijk in rouw, welke hulp hebben zij nodig, hoe ga je hierover met elkaar in gesprek en welke impact hebben overlijdens tijdens Corona op rouwprocessen (gehad)?

Datum: zondag 28 november 
Aanvang: 15:00 uur
Adres: Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7, Haarlem
kosten: € 7,50
Klik hier voor meer informatie over de lezing
 

Podcast:
Wie bepaalt of je dood mag?
Door Audiodroom

Als er één lastig dossier is, waarover politieke partijen het maar moeilijk eens kunnen worden, dan is het wel de voorwaarden waaronder je in Nederland een einde aan je leven kunt maken. Als je een levensbedreigende ziekte hebt, zoals uitgezaaide kanker, dan is de dood iets dat je kunt regelen, samen met de huisarts. Maar er is ook een andere groep. 

 
 

U kunt hier naar de podcast luisteren

 

Bloemen na partnerverlies
een hart onder de riem

Kent u iemand die na het overlijden van de partner een steuntje in de rug kan gebruiken? U kunt via Stichting Nabestaandenzorg een gratis bos bloemen aanvragen om te laten weten dat u aan hem of haar denkt. 
 
Bestel hier het gratis boeket
 
 
Stichting Nabestaandenzorg
www.stichting-nabestaandenzorg.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023 - 84 48 201
Facebook
Website
 
 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting nabestaandenzorg · Stelling 45 · Velsen-Zuid, Nh 1981LL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp